Rilindja/ Qershor 1989

Rilindja/ Qershor 1989

Apel studentëve për syçeltësi/ pa autor/ Ky artikull tregon në pika të shkurta mbarëvajtjen e mbledhjes së kryesisë së KU-së dhe LRS-së të Universitetit të Prishtinës, ku këta të fundit u bëjnë apel të gjithë studentëve të Universitetit të Prishtinës të jenë të kuptueshëm ndaj situatës politike në të cilën ndodhen dhe të tejkalojnë në mënyrë të duhur dhe të drejtë tensionimin e situatës.


Demonstratë në Qendrën e Studentëve/ Në këtë artikull shkruhet për demonstratën e organizuar kryesisht me pjesëmarrës studentë pranë Qendrës Studentore. Studentët vendosën që mllefin dhe pakënaqësitë ti shprehin nën tingujt e këngës “Besa besë” dhe parullave “Kosova republikë”, e, “Kosova po, Metohi jo”.