Author: shtepiteshkolla

Fillim i mbarë i vitit shkollor/ Autori: Sh. Popova/ Gradualisht artikujt për arsim fillojnë të zhvendosen nga qendra e vëmendjes në shkrimet e Rilindjes....

Mjetet e RSFJ-së për Korporacionin ndërkombëtar financiar/Autori: Nuk dihet/ Artikulli dëshmon  mbi rritjen e kontributeve të Jugosllavisë në kuadër të fondeve ndërkombëtare me qëllim kthimin e interesave reciproke ekonomike....

Tekste dhe Lektura-falas për të gjithë filloristë/ Autori: Q. Hasani/ Artikulli flet për gjendjen në Manastir ku mbi 10 milion dinar atje janë investuar për ndërrimin e librave, dhe është shqyrtuar mundësia për transport falas për nxënës....

Libra fala për 300 fëmijë/Autor: B.V/ Shkrimi i kushtohet solidaritetit të punonjësve të ndërmarrjes  'Gorenje-elektromotorit' mbi sigurimin e teksteve shkollore për 300 fëmijë....

Mësimdhënia në Godinën shkollore të vjetër dhe të re/ Autori: Rexhep Jusufi/ Ky artikull paraqet problemet e vazhdueshme në infrastrukturën e shkollave të zonave rurale, sidomos në rajonin e Lipjanit....

Thellohen pabarazitë ekonomike/ Autori: Beqir Hoti/ Kjo është pjesë nga fjalimi  i Sinan Hasanit në debatin e samitit, ku kjo reflektohen pabarazitë midis zonave gjeografike...