Author: shtepiteshkolla

Cenimi i së drejtës së arsimit në Kosovë/ Autor Ali Bajgora/ Artikulli është një trajtim i drejtës së arsimit si e drejtë elementare e çdo njeriu e mbrojtur me Konventa Ndërkombëtare....

Kujdesi për objektin shkollor/ Autor Halim Vranoci/ Artikulli i kushtohet banorëve të fshatit Verbicë të Gjilanit,  ku të gjithë komuniteti me fanatizëm të madh kujdeseshin për objektin e shkollës së fshatit pasi ajo simbolizonte një fitore për fshatin e tyre....

Duke pritur ditë më të mira/ Autor Afrim Mustafa/ Ky artikull është një artikull i cili e krijon profilin e studentëve të cilët kishin arritur të tregonin sukses edhe përkundrejt presionit të madh nga pushteti serb....

Në mbrojtje të substancës kombëtare / Autor (nuk ka)/ Ky artikull i kushtohet kushteve të vështira në të cilat punohet, rasti i tillë ishte edhe Shkolla e Mesme Teknike "Hasan Tasini" e cila zhvillonte mësimet në objektin e Shkolles Fillore "Pandeli Sotiri",...

Emërtimi dhe riemërtimi i disa shkollave/ Autor V.Ukaj/ Ky artikull i referohet mbledhjes së kryetarëve të këshillave me qëllim të emertimit dhe organizimit të shkollave dhe paraleleve. Ky këshill vendos për ndarjen e disa paraleleve nëpër disa qendra të Kosovës si dhe...

Shkëmbimi i vizitave/ Autor Sadik Përvetica/ Artikulli flet për vizitat e ndërsjella të shkollave me qëllim fitimin e njohurive dhe organizimin e aktiviteteve të përbashkëta....

Në kushte jonormale/ Autor (nuk dihet)/ Artikulli flet për dhunën sistematike, pushtetin mbi arsimin dhe të gjitha sferat e tjera shoqërore si dhe funksionimi në kushte jonormale të një numri të madh të mediave....

Përjetësimi i figurës së mësuesit e patriotit/ Autor Besim Muhadri/ Artikulli është i formës së recensionit për librin  e Abdullah Vokrrit për figurën e Ibrahim Kolçit. Artikulli reflekton mbi kontributin e madh të mësuesve në çështjet kombëtare....

Arsimi fillor në komunën e Suharekës/ Autor Sahadete Kuçi/ Artikulli është një kronologji e zhvillimit të arsimit në komunën e Suharekës ku shihet se pas vitit 80-të ka rënie të numrit të nxënësve....